Питането е как ще се случи транспортирането от България до склада в гърция и каква ще бъде продажбата от този безмитен склад.
Трябва ли да се начислява ДДС при продажбата.
Стоките ще бъдат на безмитен склад в Гърция и ще се продават оттам на физ. и юрид. лица.
Здравейте !
Българска фирма регистрирана по ЗДДС внася стоки ( боя с изоляционни свойства ) от Русия. Стоката ще влиза и се обмитява в България и след това заминава за Гърция в безмитен ( duty free ) склад който българската фирма ще наеме. 
Може ли от този склад да се извършват продажби ?
Трябва ли българската фирма да се регистрира за целите на ДДС в Гърция ?
И по закона на ДДС каква ще бъде сделката при продажбата ?
 Благодаря.
Клиент  който  се занимава с полагане на плат върху билярдни маси и понякога само продажба на плат ,без да предоставя услуга по полагане на плата , иска да предостави от плата безплатно като,промоция или мостра на клиент във Венецуела.
Възможно ли е и как да стане с какъв документ ?
Реално той ще го предостави за 0.00 няма да получи никакво плащане
Здравейте !,

Фирма ООД регистрирана по ДДС ,вписана в търговския регистър за прекратяване на търговската дейност на 16.03.2015г.
Кога трябва да се подаде заявление за дерегистрация по ДДС ?
Здравейте,
Може ли да се издава про форма фактура за продажба, преди да си получил фактура за стоката която продаваш ?
Тези приходи от чужбина на база на какво ще се осчетоводяват ? като се извърши продажбата от помещението в гърция каква фактура ще се издаде българска ли ? Нужно ли е да се регистрира българската фирма в гръцката данъчна служба ?
Възможно ли е българска фирма да наеме под наем или да закупи помещения в Гърция от което да извършва продажби. Нужен ли е касов апарат ?
Здравейте !
Ще започвам работа по една програма от Бюрото по труда. Днес ходих да попълвам последни документи. Длъжността ми е Финансов контрольор и искам да попитам в кой код по КИД попада тази длъжност ?
КИД на фирмата в която ще работя е 69.20 Счетоводни и юридически услуги. КИД за МОД от дейноста на фирмата ли се определя ? Аз мисля че съм в Финансови и застрахователни дейности където МОД е по висок, а не в КИД на фирмата така ли е ?
Здравейте !

Въпроса ми е следния:

Германец, самоосигуряващо се лице собственик на фирма ЕООД в България. Дейноста му е свързана с покупка на машини и продажбата им. Няма фирми в други страни. .
 Как може да докаже от каде са му парите като физическо лице ?? примерно отива в Германия и си купува там апартамент.. откъде са му парите? с какъв документ се доказват пред немските власти ?
Здравейте,имаме нова фирма която работи от няколко месеца с един влекач с цистерна. Сега бащата на собственика му дава пари и купи 3 влекача за по 90 000лв и 3 цистерни за по 70 000лв. Влязохме в Интрастат. Искам да попитам как мога да им оправдая парите с които са закупили стоките. Парите идват от баща им кеш.
Последствията могат да бъдат много тежки...

Като например ?? Лицето живее в България не се подписва никъде .Само взима определени пари на месец. Фирмата е транспортна тя товари и вози с камионите на най- различни места из Европа.
Здравейте !

Знам как се изважда диплом за компетентно лице за автомобилен транспорт.
Лицето е на 2 часа и получава по 100 лева всеки месец и не разписва никакви документ, освен че е получил парите. Под каква отговорност може да бъде подведено такова лице при случай на нарушение на фирмата в която се води или при злополука ПТП. При условие че лицето се води във фирмата само заради Лиценза за Товарен автомобилен транспорт.
Приятелката ми е от Молдова ,но живее и работи в София в кол център. На 30.12.2014 се прибра в Молдова да се види с роднини.Там пада и си чупи лошо крака. Гипсират я и я изпращат за домашно лечение. на 02,01,2015 на контролен преглед и казват че счупеното се е изместило и се налага операция. Тя е осигурена в България ,но не и там и и се налага да заплати за всичко. Обажда се  в София и уведомява своите началници за положението й. Поради мн лоши метеорологични условия успява да отиде в болница в столицата Кишинев на 12.01.2015 и на следващия ден и прават операция. Утре я изписват ,но все още не  е представила никакви документи на своя работодател.
Могат ли да я уволнят ? доколкото разбрах са сложили на нейно място човек.
Как ще стане с болничния, като от там ще й издадат само документи на руски език ?
Можете ли да помогнете за процедура по връщане на ДДС ?
Казуса  е следния: Фирмите са две, извършващи транспорт на територията на ЕС. Фактурите които имат са от гориво и от пътни такси.
Знам че трябва да се опишат сканират и подредят, но другото не ми е ясно:
 
1. Фирмите работят над година и досега не са възстановявали ДДС от ЕС. Имали някакъв срок за подаване на документи за искане на ДДС от ЕС ?
2. Към кой се подават фактурите или искане за възстановяване ?
3. Изобщо всичко което се прави
                                                                         Благодаря предварително.
Българска фирма с ДДС номер в България и регистрирана с ДДС номер и в Гърция. Участва на търг, организиран от съда в Гърция, за закупуване на машини от фалирало предприятие. Печели търга и съда в Атина издава решение, което връчва на Българската фирма за спечеления търг. Решението съдържа номенклатура и обща цена на машините. Фактури не получаваме заради гръцкото законодателство ,което изисква първо ние да продадем машините да им преставим ЧМР за превоз за доказателство че сме ги продали наистина и едва след това ,гръцкото законодателство позволява на фалиралото предприятие да ни издаде фактура за машините.
1. Как да заприходим машините, след като нямаме фактури ?
2. След като сме регистрирани по ДДС и в Гърция неотговаряме условието за тристранна операция по чл.15 от ЗДДС. ? Тогава каква е операцията по кой член ?
3. С какъв документ да вземем операцията ?
4. Машините ще се продават в Чехия и Полша.
Българска фирма участва в търг в Гърция и печели търга - закупуване на машини. Имаме само решение от съда на Атина. Нямаме друг документ за да заприходим машините.
1. Какъв документ трябва да ни представи управителя на фирмата , за да заприходим машините ?
2. Машините директно се продават за Германия и Чехия. Има издадени фактури, без други документи.
3. Българската фирма (нашата) има регистрация по ДДС в Гърция. Отговаряме ли по условието за тристранна операция по чл.15 от ЗДДС. ?
Моля за съдействие.